2011. okt. 14.

DoCoMo keitai

A japánoknál a gyerekek telefonjába gyakran GPS van beleépítve és a szülők egy gombnyomással megnézhetik, hogy gyerekük éppen merre jár. (keitai kultúra)

9 megjegyzés:

  1. Nagyon hasznos dolog ez, de engem biztos idegesítene, ha valaki így követni tudna :D

    VálaszTörlés
  2. Engem is. Ezt Magyarországon el se tudnám képzelni, hogy működne. Vissza lehet élni azzal a lehetőséggel, hogy mindig tudjuk, hol van a másik.

    VálaszTörlés
  3. úgy tudtam ez minden telefonba beépített nem? ennek ellenére félelmetes, h nem is tudjuk, mennyire figyelnek mindent XD amúgy meg, minek pl egy ovisnak mobiltelefon? O.o???????

    VálaszTörlés
  4. A kamerák már amúgy is figyelnek minket (az Almighty Google mindent lát), egy kis GPS már nem mindegy?

    VálaszTörlés
  5. egy ovisnak azért kell telefon, hogy tudjon játszani vele XD
    Az unokahúgom óvodás és folyamatosan elkéri a mobilt az anyukájától, mert szereti rajta a játékokat.

    VálaszTörlés
  6. Nem tudom... addig oké, amíg csak elkéri, de minek neki vagy egy általános iskolásnak pl saját telefon? A 9 éves unokatesómnak is van, és azt sem értem, minek neki...
    @Kora végül is mindegynek mindegy, de azért én nem repesek a boldogságtól, h bárki bármikor lekérheti a koordinátáimat, ha betárcsáz a szolgáltatóhoz, h "ez meg ez a számom, elhagytam/ellopták a telefonomat, megadnák-e a koordinátáit a gpsen keresztül..." :P

    VálaszTörlés
  7. nem hiszem, hogy csak úgy megadják bárkinek a koordinátáit ha betelefonál. Szerintem csak a rendőrség (vagy gyerek esetében szülő) használhatja a telefonnak ezt a funkcióját.

    VálaszTörlés
  8. elvileg csak egy biztonsági kód kell hozzá... de nem tudom, még nem próbáltam ki :P

    VálaszTörlés
  9. szeépek ezek a mobiltelefonok!

    VálaszTörlés