2011. okt. 11.

Generációk és robotok




Tsubuka:
 Érdekes, és valahol ijesztő is, hogy Japánban már arról vitáznak, hogy egy robot veszélyt jelenthet-e az emberekre... Ezúttal egy robot járókeretet fejlesztettek ki, hogy segítse az idősek és a járni nem tudók életét. A szerkezetet bérelni lehet, borsos (nagyon borsos) áron. A cikkben egy videót is találhatunk, így láthatjuk a robotot "akció" közben is.
Számomra elég sok kérdést vet fel az idősek és a robotok kapcsolata. Elsősorban azt, hogy vajon össze lehet-e hozni ezt a két világot? Vajon hogyan viszonyulhat az idősebb generáció Japánban a XXI. század vívmányaihoz?
Mi a véleményetek? Jó bevonni az időseket a modern világba, ez esetben a robotok világába?



3 megjegyzés:

  1. szerintem egy kicsit ijesztő lehet az idősebbeknek ez, meg elég körülményesnek tűnik, biztos nem vízállóak például. én maradnék a hagyományos tolószéknél, ha ilyen választás elé kerülnék.

    VálaszTörlés
  2. A legtöbb ember, aki nem tanulta meg fiatalon használni a számítógépet és más lektronikus künyüket, az idős korára sem lesz lépes rá. Még ha meg is tanulják használni, akkor sem fognak tudni semmit sem csinálni ha valami baj van vele, ha elromlik és ez folyamatos stressz lenne az idősebbeknek.

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek jó bevonni aaz időseket a modern világba, csak csinálják továbbaz ilyen jellegű rendezvényeket!

    VálaszTörlés