2011. nov. 18.

Élettelen szerelem

Talán már találkoztatok olyan történetekkel, mikor egy ember egy élettelen tárgy iránt táplál érzelmeket. Ezeket a történeteket szereti felkapni a sajtó, olykor még a híradókban is megjelennek, hisz polgárpukkasztóak, és hallatlanok és ugye ezt szeretik az emberek. Ha fura avagy szokatlan embereket látunk, az megnyugtat minket, mert így megállapítjuk, "normálisak" vagyunk. Ilyen "híres" esetek Japánból:

A Japánban élő koreai otaku párnájának (dakimakura) fogadott örök hűséget.




Végül pedig egy cikk arról, hogy miért választják egyre többen az élettelen dolgokat életük párjául.

Mit gondoltok a jelenségről és a fentebbi két úriemberről?


9 megjegyzés:

  1. Geez... O.o elég... hát... fura dolog, mit ne mondjak... mondjuk nem újdonság... Van egy ismerősöm, aki nős ugyan, de hülyülésből "elvette feleségül" a motorját is... ^^"
    De ENNYIRE komolyan venni egy élettelen tárgyat, azért még mindig elég meredek szerintem... O.o?!

    VálaszTörlés
  2. Engem már meg se lepnek az ilyen dolgok. Dakimakurás házasságokról többször is olvastam már. Nézzük a jó oldalát: nem fognak veszekedni soha azon, hogy ki főzzön vagy mosogasson :D

    VálaszTörlés
  3. Netti: főleg, ha mosogatógéphez vagy egy sütőhöz mész hozzá :D (S)
    Egyébként engem megmosolyogtatnak az ilyen esetek, valóban jó a bulvársajtót olvasgatni, és megállapítani, hogy "na, vannak nálam nemnormálisabb emberek is". :D (S)

    VálaszTörlés
  4. hát ez elég bizarr...szerintem azért vesznek el tárgyakat,mert túl magányosak és a tárgyaktól nem kapnak visszautasítást és meg akarják kímélni magukat a konfliktusoktólami egy férj vagy egy feleség esetén érné őket...Szegénykék!

    VálaszTörlés
  5. Hmm... ezt tartogatná számunkra a jövő? :'D Robotika, makrotechnológia és vegyes házasságok ember és tárgy között? Mondjuk ez is egy megoldás a globális túlnépesedés ellen... csak nehogy kedve szottyanjon a humanoid félnek örökbe fogadni...
    Egyébként hihetetlen, hogy mennyi ilyen van... Például: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy férfi, aki beleszeretett egy gőzmozdonyba... Nem fikció, ez is egy megtörtént eset :)

    VálaszTörlés
  6. Mondjuk a túlnépesedé Japánt most nem annyira fenyegeti...^^' Valahol azért szomorú, hogy nem találnak maguknak "élő" társat, de végülis ha így boldogok lesznek akkor hajrá.

    VálaszTörlés
  7. és még egy utólagos 's' ...X)

    VálaszTörlés
  8. A dakimakurás esetről én is hallottam, meg is lepődtem rajta. Az egyik ismerősöm is anno szerelmes volt egy játékkarakterbe, de az azért nem fajult idáig :D Mondjuk szerintem ez akkor sem megoldás...az rendben van, hogy ilyen módon nincs visszautasítás a másik féltől, és "boldog" az illető, de a helyzet meg sem közelít egy igazi párkapcsolatot.

    VálaszTörlés
  9. Nem normális dolog ez, kezeltetni kéne az ilyen embereket.

    VálaszTörlés